Paket & Aktiviteter

Ta med er vänner, släkt eller kollegor och umgås mitt i naturen med bastubad och vedeldad badtunna med utsikt över sjö och äng. Vi har många sköna och smakfulla paket som passar just ert sällskap…..
Boka redan nu i formuläret längst ner


hofsnyaGlasets Hus – Hofsnäs Herrgård ”Glasets historia och vacker natur – på cykel”
Upplev glasets historia genom att cykla bilfritt längs med historiska Oxabanan. Här har oxar en gång i tiden fungerat som dragare för glasbrukets transporter från Limmared till Åsunden. Njut av vinden i håret, fåglarnas kvitter, den otroligt vackra naturen vid TorpaHofsnäs naturreservat och utsökt mat och mysigt boende på Hofsnäs Herrgård.

Gårdarna runt sjön på cykel – boende på Hofsnäs Herrgård
Upplev författarinnan Birgit Th Sparres ”Gårdarna runt sjön” från cykelsadeln runt yttre sjön Åsunden. En härlig cykelsemester full av nostalgi och intressanta berättelser där ni besöker flera av gårdarna från romanserien. Bo på Hofsnäs Herrgård vid Torpanäsets vackra naturreservat, besök Åsundsholm- Birgit Th Sparres författarbostad och Torpa Stenhus, en av Sveriges bäst bevarade medeltida borgar. Dessa besöksmål står idag öppna för allmänheten och berättar en intressant historia om gårdarna.


Rekreationspaket 

1 övernattning, grillpaket och frukost
Kom ut till sjön och ängarna och njut av naturen…….
Vi levererar ett utsökt grillpaket med tillbehör till er som ni under kvällen grillar på egen hand. Vid pensionat “Villa Hofsnäs” finns en mysig samlingsplats runt grillen och bara ett par meter därifrån finns det möjlighet till bad i vår vedeldade badtunna samt bastubad. Hofsnäs erbjuder också ett fantastiskt naturreservat med vandringsleder längs med vattnet och bra fiske för den fiskeintresserade.

Fiskepaket
1 övernattning, grillpaket, frukostpaket, fiskekort och båt
Här bor ni direkt vid populärt fiskevatten….Det finns möjlighet för fiske i både Åsunden och Torpasjön med gös, abborre och gädda. Ni bor på Hofsnäs Pensionat som har 5 dubbelrum i fin och bra standard. I direkt anslutning till boendet finns det möjlighet till vedeldad badtunna samt bastubad. Vi levererar ett utsökt grillpaket med tillbehör till er som ni under kvällen grillar på egen hand. I paketet ingår aluminiumbåtar för upp till 4 personer. Enklare båtmotor finns att hyra.

 

Upplevelsepaket
Två timmars historievandring kring Hofsnäs med utomhuslunch, 1 övernattning, grillpaket och frukost
Här vill vi ge er allt av Hofsnäs…… mat, rekreation, natur och historia. Ni bor i vårt pensionat nära sjö och äng… här finns alla möjligheter till bad, vandring, fiske och en god bit mat eller fika. Vi levererar ett utsökt grillpaket med tillbehör som ni under kvällen grillar på egen hand. Boka gärna till vår bastu och vedeldade badtunna för maximal rekreation. Paketet avser grupper om minst 10-15 pers

Er bokningsförfrågan - Paket, vi svarar inom 24 timmar

    Önskar ni boka med kort varsel vänligen ring på 0325-40321. Specialkost måste meddelas senast 48 timmar före ert besök.TjänstVerifikation


Aktiviteter Utomhus

 

–  Bastubad och vedeldad badtunna 
–  Mettävling 
–  Historievandring med mat och dryck 
–  Träningskonferens 
–  Helgrillad gris 
–  Det lokala köket 

Kontakta oss för mer information…

Aktiviteter Inomhus

–  Ölprovning
–  Historiespel med ölfokus
–  Ostprovning med lokal touch
–  Det lokala köket
–  Helgrillad gris

Kontakta oss för mer information…

Aktiviteter i närområdet

Vandring i Sjuhärad     http://vandraisjuharad.se/
Cykelleden i Sjuhärad     http://cykelledensjuharadsrundan.se/
Cykelled i Västsverige     http://atradalsleden.se
Limmareds Glasets Hus     http://www.glasetshuslimmared.se/
Torps Stenhus     http://www.torpastenhus.se/
Övrigt i närheten       http://www.vastsverige.com/
Gårdarna runt sjön      http://www.vastsverige.com/ulricehamn/gardarna-runt-sjon/